ANINDA TEKLİF AL

Size özel teklif hazırlayabilmemiz için hizmetinizi berlirleyip formu eksiksiz doldurunuz...

  • 0 (212) 441-6800

    Konut Sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortasının Farkları

    Yazı Boyutu

    Konut Sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortasının Farkları

    Tıpkı kasko ve zorunlu trafik sigortasında olduğu gibi konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası da sık sık birbiriyle karıştırılabiliyor. Peki, büyük bir öneme sahip olan bu 2 sigorta türü aslında ne anlama geliyor, hangi durumları kapsıyor ve aralarındaki farklar neler? Tüm bu soruların Tıpkı kasko ve zorunlu trafik sigortasında olduğu gibi konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası da sık sık birbiriyle karıştırılabiliyor. Peki, büyük bir öneme sahip olan bu 2 sigorta türü aslında ne anlama geliyor, hangi durumları kapsıyor ve aralarındaki farklar neler? Tüm bu soruların cevaplarını hazırladığımız içeriğe göz atarak öğrenebilirsiniz.

     

    DASK Teminatları

     

    -DASK herkes için mecburi bir uygulamadır.

     

    1999 yılında gerçekleşen ve oldukça büyük çaplı can ve mal kaybına sebep olan Gölcük Depremi, bugünkü DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) ve zorunlu deprem sigortasının temellerini oluşturuyor. Depreme bağlı meydana gelebilecek yangın, tsunami, infilak ve yer kayması gibi durumlara karşı eviniz için maddi güvence sağlayan zorunlu deprem sigortası, yıllık periyotlarla yenilenme koşulunu da beraberinde getiriyor.

     

     

    DASK binaların farklı bölümlerini kapsar.

     

     

    Zorunlu deprem sigortası; binanın çatı, baca, asansör, koridor, sahanlık, merdiven, temel, bahçe duvarı, ana duvar, taban, tavan ve bunlara benzer tüm tamamlayıcı bölümlerini ayrı ayrı teminat kapsamına alıyor.

     

     

    Depremden kaynaklanan farklı durumlar da DASK'a dahildir.

     

     

    Depremin yarattığı sarsıntılarla beraber oluşturabileceği tsunami, yer kayması, yangın ve infilak gibi diğer durumlardan kaynaklı konut zararları da yine zorunlu deprem sigortasının kapsamı içinde yer alıyor.

     

     

    DASK tüm yapılar için geçerlidir ve yalnızca yapıyı güvence altına alır.

     

     

    Zorunlu deprem sigortası, tapuya kayıtlı olan ve özel mülkiyet kapsamında değerlendirilen tüm yapılar için geçerli sayılıyor ve tüm bu binaları depremin yaratabileceği maddi hasarlara karşı güvence altında tutuyor.

     

     

    DASK oluşan zararları belirli bir limite kadar karşılar.

     

     

    Zorunlu deprem sigortası, binalarda depremden dolayı oluşabilecek zararları yıldan yıla güncellenen belirli bir limite kadar karşılıyor ve bu limit arsa hariç binanın yeniden inşa edilme masraflarını içeriyor.

     

     

    Konut sigortası isteğe bağlı bir uygulamadır.

     

     

    Konut sigortası evinizi yıkılma, kaza, terör ve hırsızlık gibi olayların geneline karşı koruyor, oluşabilecek zararları poliçe limitleri içinde karşılıyor. Deprem veya doğal afetlerden bağımsız olarak konut sigortası, teminat kapsamında olduğu sürece evinizde oluşabilecek her türlü zararı karşılayabiliyor ve isteğe bağlı olarak yaptırılıyor.

     

     

    Ev sigortası ve deprem sigortası farkları arasında yer alan diğer önemli bir detay ise konut sigortasının tıpkı kaskodaki hasarsızlık indirimine benzer fırsatlar sunuyor olması.Böylece zaman içinde uygun konut sigortası fiyatları ödeyebiliyorsunuz.